Online kroužek vaření – Langoše

Suroviny:
• 4 dl mléka
• ½ lžičky soli
• 1 balíček droždí
• ½ lžičky cukru
• 500g hladké mouky

Postup přípravy:
Vlažné mléko smícháme s cukrem a rozdrobíme do něj droždí.
Kvásek necháme asi 5 minut vzejít v teple.
Mouku osolíme a prosejeme do mísy.
Přidáme kvásek a vypracujeme těsto.
Hotové těsto necháme aspoň 30 minut kynout v teple.
Těsto vyválíme na pomoučeném vále na 2 cm široký plát a sklenicí
vykrojíme větší kolečka. Ty necháme ještě 10 minut vykynout.
V pánvi rozpálíme vyšší vrstvu oleje, nejlépe ve fritéze.
Nakynutá kolečka vytáhneme do stran a ihned smažíme dozlatova.
Langoše odkládáme na savý papír, abychom se zbavili tuku.
Doplňujeme vybranými surovinami – sýr, česnek, kečup.

Předchozí článek
Následující článek